Ock

"Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında okulumuzda "DEDE KORKUT PANOSU" ve "Sözlük Özgürlüktür" çalışmaları hazırlandı. Bu çalışmalar kapsamında emeği geçen 4/B sınıfı öğretmenimiz Nesrin OĞUZ ve öğrencilerine okulumuz adına teşekkür ederiz.

Ock

Adana Okullar Arası Minikler Kickboks Point branşında okulumuz 4/E sınıfıı öğrencilerinden Irmak BALIKÇIELİ il birincisi olmuştur. Öğrencimizi üstün gayretlerinden ötürü tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Ock

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen "Dönem Sonu Faaliyet Haftası"  kapsamında 2/A sınıfı öğrencilerimiz  "Savaş Araçları Açık Hava Müzesi" ile "Cemil Nardalı Konağı" gezilerine katılmışlardır. Ayrıca  tiyatro  etkinlikler kapsamında öğrencilerimiz kültürel ve sanatsal faaliyetlere katılarak keyifli bir hafta geçirdiler. Bu kapsamda sınıf öğretmenimize ve öğrencilerimize okulumuz adına teşekkür ederiz.

Ock

3/C sınıfı öğretmenimiz İlknur YILDIRIR sınıfında yaptırdığı yazma etkinlikleri ile minik yazarlar yetiştiriyor. Öğrencilerimiz hayal güçlerini kullanarak resimlerden esinlenip hikayelerini oluşturuyorlar.Bu kapsamda 3/C sınıfı öğrencilerimizin  düzenlemiş olduğu Minik Yazarlarımızın imza gününde bizleri yalnız bırakmayan şube müdürlerimiz Selçuk TAŞYÜREK,Ahmet IŞIKLI,Murat YÜKSEL'e ve tüm okul müdürleimize çok teşekkür ederiz.

Ock

Adana'mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünü en içten duygu ve düşüncelerle can-ı gönülden kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, istiklal ve istikbal uğruna toprağa düşerek şehadete yürüyen şehitlerimizi rahmetle, gözünü budaktan esirgemeyip ölümü korkutan gazilerimizi minnet ve şükranla yad ediyoruz.

Bu münasebetle, 5 Ocak 2023 Adana'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu etkinlikleri kapsamında emeği geçen Öğretmenimiz ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ock

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okullarda yapılacak olan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Ara

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır. Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi okul müdürümüz Galip KÜTKÜT ve okul yürütme komisyonu aracılığıyla tüm sınıflarımızda başlatılmış olup koordineli bir şekilde devam etmektedir. Proje ile ilgili etkinlikler, eylem planı doğrultusunda her hafta yürütülüp web sayfamızın dilimizin zenginlikleri menüsünden her ay düzenli olarak yayınlanacaktır.

Ara

"En İyi Narkotik Polisi Anne" Projesinin  amacı; Uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı, aile içi iletişim, Çocuk /ergen iletişimi, bağımlılık sorununda çözüm yolları ve önerileri gibi konularda anne ve anne adaylarının bilinçlendirilmesi ve farkındalıklarının arttırılmasıdır.

Ara

Seyhan çocuk trafik eğitim parkını öğrencilerimizle ziyaret ettik. Trafik eğitim parkında öğrencilerimize trafikte nasıl davranmaları gerektiği konusunda trafik memurumuz, ilkyardım konusunda da ilkyardım uzmanımız bilgi verdi.

Kas

Öğrencilerimiz hazırladıkları programı coşkuyla sundular.

Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün beden olarak aramızdan ayrılışının 85.yıl dönümü dolayısıyla okulumuzda 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı gerçekleştirildi.

Ekm

Okulumuzda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Cumhuriyet'imizin 100. yılına iz bırakacak etkinlikler yapıldı. Bu kutlamada emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ekm

Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında 4.sınıf öğrecilerimizle birlikte Adana Çocuk Trafik Parkı'nı ziyaret ettik. Öğrencilerimiz yapılan etkinliklerle hem eğlendiler hem de trafik kuralları hakkında bilgi sahibi oldular.