Okulumuzu tarihçesine ayrıntılardan ulaşabilirsiniz.

Okulumuz Adana İli Seyhan ilçesinde  Akkapı mahallesinin Güney ucunda bulunan en son okuldur. Okulumuzun bulunduğu arazinin bir kısmı 1953-1954 yıllarında mahallenin ileri gelenlerinden aynı zamanda Kurtuluş Şavaşı Mücahitlerinden Cemil NARDALI tarafından bağışlanmış olup, mahalle halkı ve devlet işbirliği ile bir okul yapılarak Cemil Nardalı İlkokulu ismi verilmiş ve 1958/1959 Eğitim Öğretim yılında hizmete açılmıştır. Daha önce Cemil Nardalı İlkokulu olarak hizmet veren okulumuz, 1997-1998 eğitim-öğretim yılında sekiz yıllık zorunlu eğitim yasası gereğince ilköğretim okulu olmuş ve 1998-1999 eğitim-öğretim yılında ilk defa 6.sınıf açılarak eğitim öğretime devam etmiştir. Okulumuzun eski binası iki katlı olup, altı derslikten ibaretti. 1999-2000 eğitim-öğretim yılından itibaren yeni binaya geçerek 11 derslik, 1 fen laboratuarı, 1 bilişim teknolojileri sınıfı (bu sınıflardan biri Dyned sınıfı, bir diğeri genel olarak sınıfların kullanımına açık olup sonuncusu da ters devrede çalışmak isteyen öğrenci ve velilerimize, sorumlu müdür yardımcısının ve öğretmenin gözetiminde açıktır.)ve 1 çok amaçlı salon kapasitesi ile okulumuz, ihtiyacımızı karşılamaktadır. Eski okul binamız depremden hasar gördüğü için belediyenin yıkım işleri yapan ekibi tarafından yıkılarak, öğrencilerimizin daha geniş bir okul bahçesine sahip olmaları sağlanmıştır. Ayrıca okulumuzda 2 derslikten oluşan prefabrik bir anasınıfımız mevcuttur.

Okulumuzda, Milli Eğitim Temel ilkeleri doğrultusunda eğitsel, sosyal, sanatsal ve sportif etkinliklere yer verilmekte olup halk oyunları, futbol, satranç, tiyatro, görsel sanatlar ve izcilik çalışmaları yapılmaktadır.

Yayın: 22.07.2013 - Güncelleme: 10.02.2018 20:05 - Görüntülenme: 1511