Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi, geçmişi şan ve şerefle dolu yüce milletimizin bütün zorlukların üstesinden gelerek yeniden şahlandığı, tüm dünyaya "Çanakkale Geçilmez!" dedirttiği unutulmaz zaferdir. Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale'de destan yazan kahramanlarımızın, bugünün Türkiye'si için canını hiç düşünmeden feda ederek makamların en yücesine kavuşan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu duygu yüklü anma töreninde emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Gazi M.Kemal ATATÜRK'ün Adana'ya gelişinin 101'inci yıl programına okulumuz adına öğretmen ve öğrencilerimizle katılım sağladık.

Mrt

12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif´in şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, verilen 500 liralık ödülü "Ben bu şiiri para için yazmadım." diyerek Türk ordusuna bağışlamıştır. Mehmet Akif, İstiklal Marşı´nı kitabı Safahat´a niçin koydurmadığı sorulduğunda "O benim değil, milletimindir." cevabını vermiştir.

İstiklal Marşı´nın bestelenmesi için yarışma düzenlenmiş, bu yarışmaya 24 besteci katılmıştır. 1924 yılında Ankara´da toplanan seçici kurul, Ali Rıfat ÇAĞATAY´ın bestesini kabul etmiştir. Bu beste 1930 yılına kadar çalındıysa da 1930´da değiştirilerek Cumhurbaşkanlığı Orkestrası Şefi Osman Zeki ÜNGÖR´ün hazırladığı bugünkü beste yürürlüğe konmuştur.

Millî marşımız, milletimizin hiç değişmeyen bağımsızlık karakterinin yakın çağdaki büyük tezahürü olan ve Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşı içinden çıkmıştır. Millî marşımız, Türk milletinin "medeniyet denilen tek dişi kalmış bir canavar" tarafından yok edilme niyet ve teşebbüslerine karşı verilmiş bir kavganın içinden doğmuştur. Onun için adı "İstiklal Marşı"dır.

Mehmet Akif, son günlerinde, hasta yatağında yatarken kendisine İstiklal Marşı için "Acaba yeniden yazılsa daha iyi olmaz mı?" diye bir sual sorulmuş. Akif'in şu cevabı, bu marşın neyin destanı, neyin mahsulü olduğunu anlatacak bir vecizedir:

"O şiir bir daha yazılamaz, onu ben de yazamam; onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. Allah, bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın."

Mrt

ÇÜ Tıp Fakültesi öğrencileri okulumuz öğrencilerine sağlıklı beslenme ve raf ürünlerinin zararları hakkında bilgilendirme ve farkındalığı artırma sunumu yaptılar. Geleceğimizin doktor adaylarına okulumuz adına teşekkür ediyoruz.

Mrt

Adana ilçe sağlık müdürlüğünden gelen çocuk gelişimi uzmanı tarafından 4.sınıf velilerine "Erken Ergenlik Dönemi" ile ilgili bilgilendirme semineri düzenlendi.

Mrt

Okulumuzda yaşanabilecek olası acil durumlara karşı tatbikat yapıldı. Öğrencilere deprem, yangın ya da herhangi bir acil durumla karşılaşıldığında yapılması gerekenler anlatıldı ve bulundukları yeri en hızlı şekilde tahliye etmeleri sağlandı.

Mrt

Cemil Nardalı öğrencileri Gizemli Tiyatro oyununu izledikten sonra Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Atatürk Evi 'ni ziyaret ettiler.

Atatürk Evi 'inde, okulumuzun isim babası olan milli kahraman Cemil Nardalı 'yı da yad ettiler.

Mrt

Okulumuz "Okul Sporları Minikler Dalında" Adana 2. olmuştur. Okulumuz adına emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Şbt

3/E sınıfı Değerler Kulübüne mensup olan öğrencilerimiz "12-18 Aralık Tutum, Yatırım ve Yerli Malı" haftasında Adana yöresinin meyvelerini ve etnografik ögelerini sınıflarda sergilediler.

Şbt

3/E Sınıfı Değerler Kulubüne üye öğrencilerimiz "KUDÜS EMANETİMİZDİR" panosu hazırlayarak, okulumuz adına güzel bir farkındalık oluşturmuşlardır. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize okulumuz adına teşekkür ediyoruz.

Şbt

3/C sınıfımızın minik yazarları "Minik Yazarların Hayal Dünyası" adlı hikaye kitaplarını Seyhan Kaymakamımız Ekrem İNCİ'ye takdim ettiler. Sayın Kayamakamımıza kabulleri için şükranlarımızı arz ediyoruz.

Ock

"Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında okulumuzda "DEDE KORKUT PANOSU" ve "Sözlük Özgürlüktür" çalışmaları hazırlandı. Bu çalışmalar kapsamında emeği geçen 4/B sınıfı öğretmenimiz Nesrin OĞUZ ve öğrencilerine okulumuz adına teşekkür ederiz.

Ock

Adana Okullar Arası Minikler Kickboks Point branşında okulumuz 4/E sınıfıı öğrencilerinden Irmak BALIKÇIELİ il birincisi olmuştur. Öğrencimizi üstün gayretlerinden ötürü tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Ock

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen "Dönem Sonu Faaliyet Haftası"  kapsamında 2/A sınıfı öğrencilerimiz  "Savaş Araçları Açık Hava Müzesi" ile "Cemil Nardalı Konağı" gezilerine katılmışlardır. Ayrıca  tiyatro  etkinlikler kapsamında öğrencilerimiz kültürel ve sanatsal faaliyetlere katılarak keyifli bir hafta geçirdiler. Bu kapsamda sınıf öğretmenimize ve öğrencilerimize okulumuz adına teşekkür ederiz.

Ock

3/C sınıfı öğretmenimiz İlknur YILDIRIR sınıfında yaptırdığı yazma etkinlikleri ile minik yazarlar yetiştiriyor. Öğrencilerimiz hayal güçlerini kullanarak resimlerden esinlenip hikayelerini oluşturuyorlar.Bu kapsamda 3/C sınıfı öğrencilerimizin  düzenlemiş olduğu Minik Yazarlarımızın imza gününde bizleri yalnız bırakmayan şube müdürlerimiz Selçuk TAŞYÜREK,Ahmet IŞIKLI,Murat YÜKSEL'e ve tüm okul müdürleimize çok teşekkür ederiz.